A Shilajit főként az indiai Ayurveda ősi gyógyászat anyaga, amely tulajdonképpen a Himalája szikláiból csapódik ki, amikor a hőmérséklet megemelkedik, tehát a nyári hónapokban zajlik le a folyamat.  A Shilajit egy gyantához hasonló anyag, amelynek nyomelem-tartalma rendkívül gazdag.

A feketés színű természetes anyagban humusz található, amely mintegy 6500 féle növény leülepedett maradékából áll, amelyek a hegység óriási súlya alatt összepréselődtek.

Gyógyhatása

Kutatások bebizonyították, hogy az egyik leggazdagabb tápanyagokat tartalmazó természetes anyagról van szó. Összesen 85 különböző ásványi anyag van benne, ilyen többek között a benzoésav, a hippurinsav, a kova, a vas, az antimon, különböző gyanták, a kalcium, a cink, a réz, a lítium, a magnézium, a mangán, a molibdén, a foszfor, a nátrium, vagy a stroncium.

Általános immunerősítő, roboráló, időskori vitalitást fokozó készítmény. A Shilajit erős antioxidáns.

Az Indiai Gyógyszerkönyv (Indian Materia Medica, II. kötet 23. o.) kiemeli, hogy a Shilajit – a benne lévő kalciumnak és egyéb összetevőknek köszönhetően- hatékonyan részt vesz a csontok egészségének megőrzésében és a csontosodási folyamat elősegítésében.

A Shilajit Magyarországon 1991 óta van forgalomban mint gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, 2009-től pedig étrend-kiegészítő készítmény.

Hazai próbák során megállapítást nyert, hogy osteoporosisos esetekben a fájdalom 50%-kal csökkent, densitrometriás vizsgálatok során pedig az athrophia csökkenése volt megfigyelhető a Shilajit alkalmazása során.

Fent említett hatásai miatt számos készítményünkben megtalálható a shilajit.

Shilajit tartalmú humángyógyászati készítményeink:

Dabur Shilajit vegán kapszula 60 db

Természetes ásványokat és vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula az erős immunrendszerért és a csontok egészségéért

Garuda Ayurveda Shilajituj

A Shilajittal végzett hazai klinikai próbák osteoporosis (csontritkulás) esetén:

“36 betegen fél év alatt próbáltuk ki a fenti készítményt osteoporosisos esetekben. Az osteoporosis mintegy 30%-ban változó kor utáni, 70%-ban inaktivizációs eredetű volt. A betegek állapotát szubjektív skálával (fájdalom), ill. densitometriával (csontosodás állapota) vizsgáltuk. A fájdalom az esetek több mint a felében 50%-kal csökkent, a mozgásképesség és közérzet jelentősen javult. A közérzet javulása minden esetben megjelent. A densitometriás vizsgálattal az athrophia csökkenése volt észlelhető. Összességében a szer azonos hatáserősségű a kontrollként alkalmazott injekcióval.” Dr. N. L. és Dr. Sz.I., Pécs 1996. 05.07.

Shilajit tartalmú állatgyógyászati készítményeink:

Estrofarm premix 1 kg

Gyógynövényes, hormonmentes készítmény, mely a petefészek funkciók szabályozásával elősegíti az ivarzás megindulását. Alkalmazása javallott: nem specifikus ivarzás, látens (csendes) ivarzás, álivarzás, nem peteérési ivarzás esetén, alkalmas időben történő, vemhesség, ill. involúció utáni ivarzás elősegítésére.

estrofarm honlap

A Restobal gyógynövények, és az ásványi anyagokat, nyomelemeket és szerves savakat (huminsavak) tartalmazó Shilajit (Asphaltum punjabicanum) nevű természetes kőzetszerű anyag kombinációjából összeállított immunerősítő, stresszoldó, nyugtató, vitalitásfokozó hatású itatófolyadék.

restobal újuj

Stressz elleni, immunerősítő, takarmányfelhasználást javító gyógynövényes itatófolyadék baromfinak és galambnak

Stresroak 2Luj