RÁBAMENTI AGRÁR Kft., Ikervár
Telepvezető: Süle – Kurcsics Fanni
2018. áprilistól alkalmazzák
 Több állománynál itatták már és nagyon jók a tapasztalatok. Az állományok nagyon érintettek voltak.

 7 napos itatás után kb. 2 héttel jönnek elő nagy számban az atkák, majd ültek ki különböző vasszerkezetekre. Ha zavaróan sok az atka, akkor az első állományokat lefújták még valamilyen rovarölő spray-vel. De állományról állományra minimalizálott a fertőzöttség.

 30,000 db-os állományra napi 5l-t itatnak 7 napig, havonta 1 napon ismétlik.

 Minimálisra csökkentette az atkaszámot. A dolgozók nagyon örülnek a készítménynek, mert az állatok kezelésekor, szállításakor is megszűnt az atka okozta irritáció, amit főként a külsős dolgozók nagyon nehezen viseltek el.

 Tapasztalat, hogy állományváltás után sokkal alacsonyabb lett az érintettség. Egy új állománynál az első 7 napos kezelést akkor kezdik meg, ha észreveszik az első atkát.

 A terméket beépítették a technológiába, könnyű kezelhetőség, alacsony munkaerő szükséglet, nagyon hatékony hatásának és rendkívül kedvező ár-érték arányának köszönhetően, magas megtérülést realizálva az elmúlt időszakokhoz képest.

 Állományok egészségügyi állapotának függvényében májvédőt (Superliv itatófolyadék) is alkalmaznak a kezelések előtt, hogy fokozzák a Dermanyguard-ban lévő gyógynövények hatékonyabb felszívódását.

VITAL EGGS, Mezőhék
Telepvezető: Ravasz Attila
2018. februártól alkalmazzák
 Nagyon sokféle tyúktetű atka elleni készítményt próbáltak már ki korábban kevés sikerrel. Mindenképpen természetes eredetű készítményt kerestek a probléma kezelésére. Új, várakozási idővel rendelkező készítményt, tekintettel arra, hogy árutojás termelő a telep, semmiképpen nem akartak alkalmazni.

 Dermanyguard-ot sikeresen alkalmazzák már 2018. eleje óta több állománynál és rendkívül kedvező hatása miatt beépítették a technológiába.

 Alkalmazása: Az új állományok érkezése után 2-3 héttel kezdik el a 7 napos kezelést. 14,000 db tyúk esetén 3 litert itatnak meg naponta.

 Havonta 1 nap ismétlik az itatást. Májvédőt alkalmaznak pár napig a Dermanyguard itatása előtt.

 Egyéb rovarölő szert nem kell alkalmazni.

 Az 1 hetes itatásokat követően az első állományoknál láthatóan kiültek a ketrecek szélére csoportosulva az atkák, majd elszáradtak.

 A későbbi állományoknál, ahol már megelőzésként alkalmazzák a Dermanyguard-ot, az atkák száma minimalizálódott. A ketreceken és a tojásokon sem láthatóak a nyomaik. Megszűnt a tyúkok irritációja, a termelést nem befolyásolja.

 A dolgozókat sem zavarják az atkák a munkavégzésükben.
Dermanyguard használati előnyei:
 Munkaerőköltség megtakarítása: előzetesen rovarölőszerrel permeteztek: 2 istálló/4 ember 2 napig. 2-3 havonta kellett ismételni a permetezést, de csak tüneti kezelés volt. Nagyon munkaerő igényes és környezetkárosító hatású volt. A permetezés munkabérköltsége a közterhekkel együtt minimum 1,500,000 Ft-ot jelentett éves szinten, amit most megtakaríthat a telep.

 Permetezőszerek, egyéb szerek költsége jellemzően magasabb, mint a Dermanyguard költsége.

 Biztonságos alkalmazás, kedvező élettani hatások, nincs várakozási idő.

 Hatékonyan alkalmazható hosszútávon is, nem alakul ki hozzászokás.

 Termelési mutatókra jótékony hatással van.

 Megelőzésként alkalmazva szinten tartható az állomány.

 Telepi dolgozók elégedettsége.

BAUKÓ ÉS TÁRSA KFT., BÉKÉSCSABA
Telepvezető: Baukó Pál
2018. februártól alkalmazzák

 Dermanyguard-ot sikeresen alkalmazzák már 2018. eleje óta 14,000-res állománynál és rendkívül kedvező hatása miatt beépítették a technológiába.

 Alkalmazása: Az új állományok érkezése után 2-3 héttel kezdik el a 7 napos kezelést. 14,000 db tyúk esetén 3 litert itatnak meg naponta.

 Havonta 1 nap ismétlik az itatást.

 Az 1 hetes itatásokat követően láthatóan kiültek a ketrecek szélére csoportosulva az atkák, majd elszáradtak.

 Egyéb rovarölő permetszert is alkalmaznak a Dermanyguard mellett az atka populáció gyorsabb csökkenésének érdekében – kihasználva a Dermanyguard „riasztó” hatását, könnyebb a tyúktetveket lefújni.

 A telepi dolgozók elégedettek, mert a tyúktetű által okozott kellemetlenségek megszűntek.

 A készítmény rendkívül költséghatékony.

HÁZTÁJI FELHASZNÁLÓK VÉLEMÉNYE

“Már sok minden tkipróbáltunk, de nem szűnt meg a tetvesedés, egy szélmalomharc volt. 10 napja itatjuk velük, úgy tűnik sikerült legyőzni a tetveket. Köszönjük az ajánlást!”

“Nagyon pozitív a tapasztalatunk, most tartunk az egy napos itatásnál az egy hét és első hónap után. Szóval mi jónak látjuk.”

“Több tyúkos csoportban, több posztban leírták, ha leírás szerint van kezelve az állomány akkor hatásos!”

“Én ezt használom bevált csak ajánlani tudom!!!”

“Én is rengeteg pénzt költöttem minden féle szerre! Semmi nem használt, mindig vissza tértek a tetvek! 4 hónapja használom a Dermanyguardot és teljesen eltüntek a kis rohadékok!!”

Iroda: H-1136 Budapest, Tátra u. 24. II./2. Hungary
Tel: +361-331-2316/26, 353-1591/24
Mobil: +36-30/506-3474
E-mail: garuda@garuda.hu
Web: www.garuda.hu, www.ayurveda.hu