Ha a leszokás megszokássá válik

„Ez az utolsó cigarettám, de tényleg…”. Nagyon sokan gyakran elhatározzák ezt. De a megrögzött, erős dohányos számára majdhogynem hősies vállalkozás ezt a rossz szokást egyik napról a másikra feladni. Ez csak keveseknek sikerül, a többség előbb-utóbb újra a cigaretta után nyúl.

Itt következik egy jól bevált módszer arra, hogy a visszaesés kockázata nélkül megszabaduljunk a nikotintól. Természetünknél fogva mindannyian alapvetően boldogságra törekszünk. Azokat a dolgokat, melyek örömet és boldogságot jelentenek, szívesen és megerőltetés nélkül végezzük. A negatív, fájdalmat okozó tapasztalatokat megpróbáljuk elkerülni. A dohányosok szokásukkal mindenképpen pozitív élményeket kötnek össze. Azt, hogy ehhez a pozitív oldalhoz káros hatás is kötődik, kevésbé vagy egyáltalán nem veszik figyelembe. Aki dohányzik, talán ellazulást keres, az elmélkedés pillanatait, erősítést, megnyugvást és vigaszt. Megpróbálja úgy levezetni a stresszt, hogy gyorsan rágyújt egy cigarettára, a lelki feszültséget ezzel a testi mozdulatsorral építi le. De azt, amit a dohányos igazából keres, egy szál cigaretta nem adhatja meg. Így aztán viselkedése szenvedélyévé válik, kivéve, ha önmagával és cselekedetével tisztába jön. A nikotin elhagyása ritkán vezet sikerre az önmagunk által kiszabott lemondás útján, ezután ugyanis inkább a szükséglet áthelyeződése vagy hamarosan a régi szokáshoz való visszaesés szokott következni.

A leszokás támogatásában ezért szem előtt kell tartani: 1. a függőséget okozó szer okozta tünetek enyhítését, 2. az életfontosságú szervek védelmét, 3. a leszokáshoz szükséges akaraterő növelését, 4. az elvonási tünetek enyhítését. A leszokásban nagy segítséget nyújthatnak olyan komplex készítmények, melyek elősegítik a méregtelenítő szervek tevékenységét, és pozitívan befolyásolják a szervezet működését, regenerálódását.

A hazánkban elérhető leszokás támogatásában alkalmazott készítmények közül a fenti elvárásoknak tökéletesen megfelel az ayurvedikus receptúra alapján készült OGYI engedéllyel rendelkező HERBADICT tabletta, amely páratlan gyógynövényi és ásványi összetételének köszönhetően májvédő hatással bír. Drog-, dohány-és alkoholfüggőség esetén segítheti a leszokást miközben védi az érintett szerveket a túlzott károsodástól. Elősegíti a méregtelenítő szervek tevékenységét, és pozitívan befolyásolja a szervezet működését, regenerálódását.

,A gyártó indiai Muniyal cég honlapján található információk alapján a termékben található gyógynövények egy része stresszoldó, hangulatjavító hatással is bír (http://www.ayurvedas.com/herbadict.html).

Tapasztalatok a készítménnyel kapcsolatosan:

   Dr. Hevér Tímea, orvos: „Egy indiai neves kutatóegyetemen végzett klinikai vizsgálat szerint, a kutatók a hagyományos Ayurveda és a modern kutatómunka követelményeinek megfelelően azt vizsgálták, hogy hatásos-e a tabletta a dohányzóknál. 64 függő, de leszokni vágyó, számos tünettel rendelkező dohányos férfi vett részt a vizsgálatban (31-41 éves korúak). A résztvevők naponta 2×2 tablettát kaptak étkezés után 45 napon keresztül. A betegek 89%-ának sikerült jelentősen csökkentenie a napi cigaretta mennyiségét. A dohányosok 72%-a teljesen abbahagyta a dohányzást.”

Kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!