Manapság szinte megszámlálhatatlan azoknak a káros anyagoknak a száma, amelyek kivülről szennyezik az embert és a környezetét, de a megtisztuláshoz már nem elegendő a természetes védekező és öntisztító képesség, ugyanakkor minden élőlényben keletkeznek az anyagcsere során salakanyagok, amelyek eltávolítása szintén fontos, ellenkező esetben betegségek kiindulópontja lehet.

A fentieket –felismerve- ma is használhatjuk azokat az évezredes módszereket, amelyeket az indiai bölcsek, az ayurveda orvosok (a vaidyák) fejlesztettek ki és alkalmaztak eredményesen.

A külső szennyezések, amelyek a levegővel, az ivóvízzel és az élelmiszerekkel kerülnek a szervezetünkbe, nem beszélve a dohányzás, az alkohol, kábítószer, a felesleges gyógyszerfogyasztás, a szintetikus színezék, tartósítószerek, íz-és állagfokozók káros hatásáról újra előtérbe kerülnek azok a természetes, gyógynövényes készítmények, amelyek ma már nem csak Indiában, hanem a világ számos országában, így 1991 óta Magyarországon is kaphatók.

A bélcsatorna kitisztítására a több ezer éve használt indiai útifű, a Psyllium Husk nyújt segítséget és méregtelenítő, székletszabályozó hatása mellett a koleszterinszintet is optimalizálja.

ncp-100-g-uj-500x539

 

A másik fontos méregtelenítő szervünk a máj, amelynek jobb működését az indiai Andrographis paniculata és más szinergikus gyógynövénykombinációja biztosítja klasszikus ayurveda receptúra alapján.livgood-copy-500x539

 

Említést érdemel a három gyümölcsöt tartalmazó készítmény (Amla, Terminalia chebula, Terminalia belerica), mely szintén segít a szervezet fiatalon tartásában, tisztítja a bélrendszert, a légutakat, a húgyutakat és növeli a nemi vágyat, de egyúttal csökkenti a hajhullást és javítja az emésztést, kiválasztást és a salaktalanítást.

A szervezet normális működése során keletkező salakanyag – az ama- eltávolítása is fontos az ayurveda szerint, a betegségek megelőzése, az eredményes gyógykezelés és rehabilitáció érdekében.

Az ama eltávolításának egyik módja az ayurvedikus frissítő és gyógymasszázs, amelyet klasszikus gyógynövényes olajokkal kell elvégezni a tisztulási folyamatok megindítása érdekében. A méregtelenítést az ayurvedikus masszázs mellett jógagyakorlatokkal vagy korosztályhoz illő testedzéssel lehet még eredményesebbé tenni.

Célszerű évente 1-2 hetes méregtelenítő kúrát tartani, illetve részt venni egy Panchakarma tisztító folyamaton is, amely 10-14 napot vesz igénybe és csak képzett ayurveda orvos vagy ayurveda szakértő végezhet a páciens alapos kivizsgálása után, figyelembe véve a testalkatát és a pillanatnyi fizikai állapotát.

A méregtelenítés részleteiről bővebben olvashatunk Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Khsz. (1996) által kiadott könyvekben, – amelyek több ezer példányban jelentek meg hazánkban 2004 óta- valamint az Alapítvány könyvtárában található számos ilyen témájú könyvben.

A fentiek alapján érthető, hogy mindenkinek nagyobb figyelmet kell fordítania az egészségére, a megfelelő testmozgásra és kerülni kell a szervezet immunrendszerét romboló különféle káros anyagokat, beleértve a stresszt is.

 

További információ és megrendelés:

http://garuda.hu/index.php?route=product/category&path=75_112