A bélrendszer egyensúlyáért, a fogyókúra támogatására

A rengeteg pozitív hatással rendelkező útifűmag – más néven: Psyllium Husk, Plantago Ovata – Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos egynyári növény, melynek a magját és a magburkát leggyakrabban gyógyászati célokra használják.

Kúraszerű fogyasztása jelentős mértékben hozzájárul az emésztési folyamatok gyorsításához és csökkenti az éhségérzetet. 85 százalékos rosttartalma révén tisztítja a bélrendszert, közreműködésével helyreáll a bélflóra, így az immunrendszer egésze erősödik.

Ha az ember bélműködése nem megfelelő, a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem szívódnak fel, nem kerülnek a szervezetbe, különféle hiányállapotokat okozva.

A tápanyagok, vitaminok nem megfelelő felszívódása eredményezi a kedvező feltételt a  kóros gombák, baktériumok elszaporodásához. Mindezeknek hiánytünetek, hasi feszülések és görcsök, következményes keringési zavarok, székletzavarok, lesznek a következményei.

Az útifű maghéj fő tulajdonságai:

  • magas rosttartalmának köszönhetően elősegítheti a fogyókúrát, mert egyrészt hamar eltelíti a gyomrot, ezáltal csökkenti az éhségérzetet. Másrészt pedig a gyomor kiürülését késlelteti, fogyasztása után később jelentkezik éhségérzet.
  • hozzájárul az emésztési folyamatok gyorsításához: a rostok megszívják magukat vízzel, zselés állagúvá válnak és így végeznek kíméletes tisztítást a beleken keresztül haladva- megnyugtatják a nyálkahártyát és nem szívódnak fel.
  • segít megszabadulni a bélfalakon falhalmozódott salakanyagoktól: ebből kifolyólag beindítja a fogyást.
  • tisztító tulajdonságának köszönhetően a szervezetbe bevitt ásványi anyagok, vitaminok könnyebben felszívódnak
  • megszünteti a székrekedést: az akár tízszeresére duzzadt, zselés anyag nyomást gyakorol a bélfalra, ezáltal segíti a bélmozgást
  • megszünteti a hasmenést is: magas rosttartalmának köszönhető az is, hogy a belekben lévő felesleges vizet magába szívja.

Tehát az útifű maghéj nem okoz székrekedést vagy hasmenést, a növény használata optimális egyensúlyt eredményez!

Az Ayurveda gyógyászat több mint 3000 éve használja ezt a különleges útifüvet a rendszeres, normális anyagcsere biztosítására.

A Dabur Natur Care* Duplán őrölt, eredeti útifű maghéj kúraszerű alkalmazása javallott a bélműködés szabályozására, székrekedés és aranyér-megbetegedés valamint irritábilis bélszindróma esetén. Székletsűrűség-fokozó hatása miatt hasmenés esetén is hatékony. Várandós anyák és gyermekek is biztonságosan alkalmazhatják, mivel semmilyen mellékhatása nincs és használatával a napi megfelelő rost bevitelét is biztosíthatjuk. A benne lévő rostok teltségérzetet keltenek a gyomorban, így az eredményes fogyókúra megfelelő kiegészítője is lehet. Alkalmazása során hozzászokás nem alakul ki, ezért tartósan is szedhető.

Számos receptet találhatunk, amelyekkel sokrétűen illeszthetjük étrendünkbe az útifű maghéjat.

Alapjául szolgálhat palacsinta-, piskótatésztáknak, adhatjuk a reggeli müzlinkhez, készíthetünk belőle pohárkrémeket.

*A kockázat és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze orvosát, gyógyszerészét!

 Bővebb információért látogassa meg honlapjainkat:

www. eredetiutifumaghej.hu  www.garuda.hu    www.ayurveda.hu

Garuda Trade Kft., 1136 Budapest, Tátra utca 24.

T.: 1-331-2316, 06-30-506-3474, E-mail: garuda@garuda.hu

Facebook: Garuda Ayurveda