Székely Mária Trichológus, mesterfodrász, az élő haj fodrásza

Fodrászként rendszeresen használom a Dabur Amla hajolajat.
Alkalmazása előtt fontos megállapítani, hogy milyen a hajunk: száraz, vékony, vastag, töredezett, festett, vagy natúr. Ennek a megállapításában a fodrász, vagy hajgyógyász tud segíteni.
Hajmosásnál a hajtípusnak megfelelő Dabur Vatika Naturals gyógynövényes sampon nagyon jó választás. Javaslom, hogy egy 2 dl-es edénybe tegyünk 2 ujjnyi sampont, attól függően változtassunk a mennyiségen, hogy milyen hosszú a hajunk. Azután vízzel felöntjük, így összekeverve nem bántjuk a fejbőr védőrétegét és jobb lesz a sampon eloszlása.
Vékonyszálú haj esetén kevesebb sampont alkalmazzunk, kétszer mossuk, és nagyon jól öblítsük ki.
Vastagszálú, hosszú hajnál növeljük a sampon mennyiségét és dús habot képezve pár percig hagyjuk hatni a gyógynövényeket, majd bő vízzel öblítsünk!
Betáplálás:
Száraz fejbőr esetén az Amla olajat egyenletesen elosztva a fejbőrre tesszük és bemasszírozzuk, utána befésüljük. Ideálisan nejlon-t teszünk rá és dunsztoljuk melegítve a hajat. Egyszeri mosás után 30 percig hagyjuk hatni az olajat, majd ha szükséges mossuk meg egyszer.
Hajvégápolás esetén tincsenként kenjük át Amla hajolajjal a hajvégeket, tegyünk rá alufóliát vagy átlátszó fóliát és erre törölközőt. Kicsit melegítsük hajszárítóval, majd 20-30 perc után bő vízzel mossuk le. Legtöbbször beszívódik a hajszálakba az olaj, nem is kell lemosni. Vastag szálú, erős, hosszú hajnál nappal is tehetünk a végekre olajat, és a tenyerünkre szétosztva finoman morzsolgassuk be!
Száraz, rövid haj esetében a hajolajat szintén fésüljük be és utána tegyünk rá egy sapkát, majd mossuk le bő vízzel. Vékonyszálú hajaknál rövidebb a hatóidő.
Az Amla olaj pozitív hatásához hozzá tartozik még, hogy a haj száraz repedezett külső keratinlemezét segíti betáplálni és lesimítani, ezáltal egészségesebb selymesebb, csillogóbb hatású lesz a frizura. Ha a hajhullást száraz repedezett fejbőrréteg okozza, abban az esetben regenerálja védőréteget, ezáltal megszűnhet a hajhullás. Érdemes az olajat kúraszerűen használni a megfelelő hatás eléréséhez.
Figyelem! Szőkére festett és világos színű hajra az olaj nem javasolt, mert megszínezheti! Helyette ajánlott az Amla Gold pakolókrém.

Dabur Amla hajkondicionáló olaj