A lovaknál előforduló hasmenés számos okra vezethető vissza, adódhat takarmányváltásból, fertőzésekből, mérgezésből, tartási körülmények változásából is, ennek kiderítése és ellátása az állatorvos feladata elsődlegesen. Egy elhúzódó hasmenés kezelésében segítséget nyújthat a Diaroak premix, illetve a Salcochek Pro premix, természetes és tudományosan összeállított, bio tanúsítvánnyal is rendelkező gyógynövényes készítményeink.

Tapasztalat:
Próba helyszíne: Isaszeg, Szarkabereki Huszártanya
Próba időpontja : 2019. Február

A hasmenéssel érintett ló, Cascade, egy 24 éves, herélt (Telivér x Nóniusz). Háttér történetével kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy fiatal korában égési sérülést szenvedett. A baleset során bélcsatornája is károsodott, ezáltal bélsarának állaga kissé eltérő ló társai bélsár-konzisztenciájától. Takarmányváltás nem történt. A lovardában a lovak kizárólag saját betakarítású szénát kapnak.

A Cascade-nál súlyos hasmenést diagnosztizáltak, bélsarának állaga teljesen híg volt. A herélt egész fara és farka bélsártól ragadt.
Az eset súlyosságára való tekintettel a Salcochek Pro készítményt kezdtük alkalmazni, mivel a Salcochek Pro súlyos esetekben hatásosabbnak bizonyult a Diaroak-kal szemben. A Salcochek Pro készítményt vízben oldva, szájba fecskendezve adagoltunk naponta egyszer 30-40g mennyiségben.
Salcochek Pro: Szalmonella, E.coli, Clostridium spp. és egyéb eredetű hasmenéses esetek természetes megelőzése és kezelése

Tudományosan összeállított gyógynövényeket, elektrolitokat tartalmaz az emésztőrendszer egészségéért.
Az alkotó gyógynövények elnyelik és inaktiválják az enterotoxinokat (bélrendszer működésére ható baktériumok kiválasztási termékei), így a nyálkahártya nem károsodik.
Az erőteljes illóolaj kombináció megerősíti az antibakteriális hatást és gyors hatást eredményez.

Főbb hatóanyagai, összetevői:
Aegle marmelos, Berberis aristata, Holarrhena antidysenterica, Punica granatum, Woodfordia fruticosa, Acacia catechu, Plantago ovata, Mentha piperita, Eucalyptus globulus, Ocimum sanctum, kaolin.

Eredmények:
3 nap elteltével látható javulást tapasztalhattunk, miszerint a bélsár állaga szilárdabbá vált, már nem volt olyan híg. Sem a ló farka, sem pedig a fara nem volt már annyira bélsártól szennyezett.
5 nap elteltével a bélsárban már nagyobb számban találhattunk gombócokat.

Kérdés esetén keressen elérhetőségeink valamelyikén!
E-mail: garuda@garuda.hu
Tel.: +361-331-2316/26
Mobil: +3630-506-3474

További információ és rendelés: www.garuda.hu