Az Ayurvéda az élet tudománya.
A hosszú egészséges élet tudománya. Több, mint 5000 éves gyógyászat rendszer.
Módszertanára orvosok,terapeuták szakosodnak avilág szinte minden táján, majd ezen orvosok és terapeuták szépen lassan tanítókká válnak.
Hogy miért? Mert az Ayurvéda nemcsak a gyógyítás tudományát rögzíti ősi szövegeiben, a Védákban, hanem az önfejlődés útjait is, amelyekre lépve az egyén kiemelkedik az anyagi világ korlátaiból, elindul a tanulás, önfejlődés útján, megismeri a testei működési mechanizmusait, és képessé válik befolyást gyakorolni, pozitív változást elérni.

Az Ayurvédikus babamasszázs az Ayurvédikus terápiák azon szintje, ahol a terapeuta oktatóvá válik.Ismeri az Ayurvéda alappilléreit, látja, hogy paradigmái mennyire keretekben tartják az élet folyamatait. Keretekben, de mégis szabadságban, egyénekre hangolva az individuális fejlődés alapját szolgálják. Az Ayurvédikus babamasszázs sokkal hamarabb kezdődhet, mint ahogy a kisbaba megszületik. A kismamák, papák, akik a tudatosságuk azon szintjén állnak, hogy felmérik a magzat fogantatása előtt, hogy testüket, lelküket felkészítik a baba fogantatásának pillanatára, Ők a legtudatosabb család tervezők. Ezen felül a korai prevencióban is jártasak. A csecsemő, miután megszületett, erre a dallamra nyugszik meg, bármi baja is adódik korai kis életében. Képes lesz megnyugtatni mind az anyuka, mind az apuka, hiszen hangjukat a kisbaba felismeri, és békéssé válik. Emlékszik!

Az Ayurvédikus babamasszázs szintjei
– Ayurvédikus baba-tervező masszázst, masszázs fajtákat alkalmazhatunk a leendő szülőkön, melyek
szinte az egész terápiás protokollt felölelhetik a pancha karma kezelésekkel.
– Ha áldott állapotba kerül a Hölgy, következhet a kismama masszázs, és az önmasszázs megtanítása.
– Áldott állapota alatt megtanulhatja a kismama az Ayurvédikus babamasszázs alapjait, egyelőre
makett kisbabán.
– A baba születése után a korábbi tanítások mellett begyakorolható a kisbaba testének valódi masszázsa.

A Shatawari nevű gyógynövény rendszeres alkalmazása végig segítő lehet a baba tervezésben anyukáknak, apukáknak. Ajánlott áldott állapotban is, és a szoptatás idején is. Erősen regenerálja a testet, csodálatos immunerősítő, hormon harmonizáló.

Csizmadia Ágnes
(Ayu.phil.tud. Dr. szakértő)
Magyar Ayurvéda Gyógyászati Alapítvány
Garuda Trade Kft.
Aryan Természetgyógyász Oktató és Egészségnevelő Központ
Tanfolyamok, Előadások, Tanácsadás
Ayurvédikus szemlélettel