Széleskörű alkalmazás humán- és állatgyógyászatban is

A gránátalma, latin nevén Punica granatum számos termékünk összetevői között megtalálható. Nem véletlenül, hiszen ez a növény bővelkedik jótékony élettani hatásokban.

A gránátalma őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia, de mára már Európa földközi-tengeri területein és Dél-Amerika melegebb vidékein is elterjedt.

Nagy mennyiségű flavonoidot (pl.: antociánt és kverticint) tartalmaz. Káliumban, C-vitaminban és kálciumban gazdag.

A pelletierine nevű folyékony alkaloidja féreghajtó hatású.

A gránátalma fajtáit a gyümölcs színe alapján csoportosítják: fehér, sárgászöld, sötétpiros, feketés ibolya. A legelterjedtebb a sötétpiros és a sárgászöld. A magok húsa általában vörös.

Lássuk a gránátalma fantasztikus hatásait!

  1. A többféle erős antioxidáns vegyülete mellett gyulladáscsökkentő hatásával erősíti az immunrendszert, vitaminokat, rostokat tartalmaz. Ezáltal egészségmegőrző és betegségmegelőző szerepe ismert.
  2. Szív- és érrendszer védő: rugalmassá teszi az artériák falát, biztosítja a megfelelő véráramlást, továbbá megakadályozza a koleszterin lerakódását, úgy, hogy a szervezet rossz koleszterinszintjét (LDL) csökkenti, a HDL (jó) koleszterint viszont megemeli.
  3. A gránátalma mértékletes fogyasztása cukorbetegeknek is biztonságos, mivel nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet, annak ellenére, hogy tartalmaz fruktózt.
  4. Hasmenés, vérhas és emésztési problémák esetén a gránátalma nyugtatóan hat a gyomorra. Támogatja az enzimek szekrécióját. Gombaölő és antibakteriális tulajdonságának köszönhetően az egészséges bélműködést és emésztést is elősegíti.
  5. Vérszegénység elleni küzdelemben is hatásos lehet, mivel ez a gyümölcs bőségesen tartalmaz vasat.
  6. Enyhíti az ízületi- és porcproblémákat gyulladáscsökkentő hatóanyagainak köszönhetően, rendszeres fogyasztásával éppé tehetjük a porcok felszínét is, megakadályozva elhasználódásukat.
  7. Öregedés ellen, szépségápolás céljából: A gránátalma leve képes csökkenteni a ráncok kialakulását, egészségesé és rugalmassá teszi a bőrt. Segít megakadályozni a hiperpigmentáció következményeként jelentkező sötét foltok megjelenését a bőr felszínén.

forrás: DR. K. M. Nadkarni’s Indian Materia Medica

Haszonállatoknál (baromfi, sertés, szarvasmarha) a Salcocheck Pro premix készítményünk egyik fő összetevője a gránátalma. A Salcocheck Pro szalmonella, E.coli, Clostridium spp. és egyéb eredetű hasmenéses esetek kezelésére, úgymond természetes antibiotikumként szolgáló készítmény:

1518876356SaLCHOCHEK-PRO-500x539