Szinte minden problémára megoldást ad. Nincs szükség kockázatos doppingszerekre és antibiotikumokra.

Az ayurvédikus humán és állatgyógyászati készítmények utánozhatatlan előnye, hogy több ezer éve használják a receptúrákat különféle betegségek megelőzésére, gyógyítására a gyors felépülésre, a kiváló fizikai és idegrendszeri állapot elérésére.

A postagalamb élsport az egyik legnagyobb tudást igénylő és legösszetettebb tevékenység, mivel nem elég a kiváló galamb, a tulajdonos tudása és tapasztalatai, de kiváló egészségi állapot nélkül sincs csúcseredmény.

Az Európában egyedülálló, és 1998 óta forgalomban lévő ayurvédikus állatgyógyászati készítmények szinte minden felmerülő problémára megoldást kínálnak. A termékeket a Kustyán-Ayurvéda Dúc tesztelte, de bizonyított már számos versenydúcban.

Mindegyik termék magyar hatósági engedéllyel rendelkezik és a tartástechnológiába napi rutinként könnyen beilleszthetők. Mindez a célszerűséget, gazdaságosságot és a biztos élhelyezést szolgálja, így nincs szükség doppingszerekre és az 5-6 éves galambok is eredményesen versenyeztethetők.

Az alábbiakban adunk egy összefoglalót a Kustyán-Ayurvéda Dúc és számos sporttárs eredményei alapján, hogy a magyar galambászok még kiválóbb eredményeket érjenek el, kihasználva azt a kivételes lehetőséget, hogy ezekkel az Ayurvéda szerekkel 16 éve csak a magyar tenyésztők és versenyzők rendelkeznek.

Versenyidőszakban- öregek versenyénél

SUPERLIV és STRESROAK szakaszosan adagolandó, a SUPERLIV a versenyeket követően 1-3 napig, a STRESROAK a versenyek előtt 2-3 napig.

DIAROAK: 30g/100 madár/nap – 1 tasak (nedvesített takarmányra adagolva) Minden tréning és verseny után 2-3 napig adagolandó a hasmenés megelőzésére.

SALCOCHECK premix (por): 20 g/100 madár/nap (nedvesített takarmányra adagolva)

Erős emésztőrendszeri fertőzés gyanúja esetén kiegészítő kezelésként, szalmonella és E-coli okozta hasmenés esetén is megelőzés céljából.

RESPZZ itatófolyadék: 5 ml/100 madár/nap, (reggeli ivóvízbe adagolva verseny előtt 4-5 napig) Légzésjavító hatású, a versenyszezon vége felé és a hosszabb versenyek előtt kiváló eredményeket biztosít mellékhatás mentesen.

Versenyidőszakban- Fiatalok versenyénél:

SALCOCHECK premix (por): a tréningek előtt már 2 héttel nedvesített takarmányra adagolva folyamatosan 10 g/100 madár/nap súlyosabb szalmonella és E-coli fertőzés megelőzése érdekében, egészen a versenyszezon végéig.

STRESROAK és SUPERLIV: szakaszos alkalmazás javasolt.

RESPZZ itatófolyadék: adagolása ajánlott a versenyszezon vége felé, hosszabb távoknál.

Versenyszezon végén:

SALCOCHECK premix (por): 10 g/100 madár/nap (nedvesített takarmányra adagolva) a még lappangó E-coli és szalmonella maradványainak megszűntetésére 5-8 napig, takarmányra adagolva.

Vedlési és kiállítási időszakban:

STRESROAK és SUPERLIV: A versenyek mellett ez a legnagyobb igénybevételű szakasz, amikor a tollváltás történik. Ilyenkor elengedhetetlen ezek szakaszos használata (heti 2-3 napig) a vedlési időszak végéig, illetve a kiállítás előtt 4-5 nappal, a megfelelő mikroelem és anyagcsere biztosítás érdekében.

Sérülés esetén:

CHARMIL Plus: gyógynövényes spray és gél használata az alábbiak szerint javasolt napi kezelésként.

A spray hatékony külső élősködők- óvantag, tolltetű és egyéb fészekparaziták távoltartására. A szer nem mérgező, de kellemetlen riasztó hatású az élősködőkre.  A gél alkalmas sebgyógyításra, a himlő tüneteinek külső kezelésére, talpfekély és horzsolás esetén fertőtlenítő, hámosító hatású.

Az említett termékek kaphatók az állatgyógyászati nagy-és kiskereskedésekben, a Galamb Hungáriánál, valamint a Garuda Trade Kft. webáruházában.http://garuda.hu/allatgyogyaszat/hobbiallatok/galamb

Egyedi igényeket is kiszolgálunk:

Telefon: 06-1/331-23-16/ 25 mellék – állatgyógyászati referens. Mobil: 06-30/506-34-74

További információ található a www.garuda.hu honlapon magyar és angol nyelven.