Immunrendszerünk a szervezet egyik legfontosabb egysége, amely megvéd a baktériumoktól és vírusoktól. Az őszi-téli hónapok előtt nem árt megerősíteni, hogy működése hatékonyabb legyen.

Az immunrendszer a szervezet legfontosabb védelmező rendszere, amely támadásba lendül a baktériumok és vírusok ellen. A kórokozók szerencsés esetben gyengébbnek bizonyulnak, és elpusztulnak, még mielőtt bármi bajt okoznának.

Néha viszont a falósejtek túllépnek saját hatáskörükön, és megtámadják, illetve elpusztítják a szervezet normális, egészséges sejtjeit is. Ilyenkor beszélünk auto – immunbetegségről. Jellegzetes példa erre a reuma, a pikkelysömör vagy a krónikus gyulladásos bélbetegségek.

Fontos, hogy az immunrendszert egyensúlyban tudjuk tartani, hogy képes legyen felismerni és elpusztítani a kórokozókat. Az immunrendszer legnagyobb ellensége a folyamatos stressz, a hajszolt munkahelyi légkör, a túlzott aggodalom, helytelen táplálkozás, dohányzás, túlzott alkohol-és koffein fogyasztás. Mindezek hatására a mellékvese a normálisnál több kortizol hormont termel, ez pedig megzavarja az immunsejtek működését, tehát gyengíti a test egész védekező rendszerét. Ha ellensúlyozni akarjuk a negatív hatásokat, tenni kell azért, hogy az immunrendszer kellőképpen erős maradjon.

Az immunerősítésnek több módja is van, a legfontosabbak: 

  • megfelelő mennyiségű és minőségű alvás,
  • rendszeres mozgás,
  • kiegyensúlyozott táplálkozás,
  • kiegyensúlyozott lelkiállapot.

Természetes védekezőképességünk nagymértékben javítható, ha az étrendünkben bőven szerepelnek vitaminok, ásványi sók, valamint antioxidánsok, például flavonoidok. A legfontosabb gyökfogók a C, illetve E-vitamin, béta-karotin, réz, cink.

Az Ayurveda – az ősi indiai gyógyászat-receptúrája C-vitaminban és 43 féle gyógynövényben gazdag (Vita Jam) Amla lekvár hatásos immunerősítő készítmény lehet évszaktól függetlenül –  gyermekek részére is.

5000 éves receptúra – Amla lekvár C-vitaminban rendkívül gazdag étrend-kiegészítő. Az Emblica officinalis (Amla) és 43 gyógynövény kivonatának komplex keveréke ez a cukorral ízesített lekvár. Számos hatóanyaggal igyekszik a jó közérzet és az általános erőnlét fenntartásában, a betegségek megelőzésében. Az amla az egyik leggazdagabb C- vitaminforrás. Indiában családi tonikként tartják számon ezt a készítményt, amely az egész családnak kiváló lehet a téli, hideg, nyirkos időszakban, hogy erősítse az immunrendszert.

Összetétel: Amla gyümölcs, amely kiváló zsíroldékony antioxidáns, de gazdag kalciumban, foszforban, vasban, karotinban, szénhidrátokban, thaminban és riboflavinban is.

Az Amla mellett további 43 gyógynövényt tartalmaz, mint a fahéj, szegfűszeg, szantálfa, haritaki, stb.. Immunerősítő, alkalmazható megfázás, krónikus köhögés, asztma esetén és ezek megelőzésének segítésére, gyermekeknél súlyvesztésnél és köhögésnél, idős személyeknél segíthet visszanyerni a fizikai erőt, vitalitást. Emésztési zavarok esetén fogyasztása nem ajánlott.

250 és 500 grammos kiszerelésben kapható. További információ és megrendelés:

http://garuda.hu/index.php?route=product/search&search=vita%20jam&category_id=0