A különféle sebesülések természetes, és gyakori velejárói a haszonállattartásnak. A sérülések gyors és hatékony kezelése kiemelt fontosságú, mivel az elhúzódó hámsérülés befolyásolhatja az állat általános egészségi állapotát, csökkent tápanyagfelvételhez, így csökkent kondícióhoz, ellenálló képességhez és termelékenységhez vezethet! Egyre több szakember felismeri, hogy a gyógynövényi hatóanyagok hosszú távon is fenntartható, költséghatékony, és környezetbarát alternatívái lehetnek a szintetikus hatóanyagoknak, melyek nem elhanyagolható környezeti terhelést is jelenthetnek.

Cedrus deodara, Pongamia glabra, Neem. Három gyógynövény, melyet az indiai Ayurveda gyógyászat évezredek óta sebgyógyító, természetes baktérium- és gombaölő, rovarriasztó tulajdonságairól ismer. E gyógynövények kivonata jelentik a Charmil készítmények hatóanyagát, melyek széles hatásspektrumú sebgyógyító, hámosító hatású, rendkívül hatékony gél és szórópermet formátumban kapható készítmények. Gyors és tiszta sebgyógyulást eredményez.

Charmil csoport copy

A Charmil javallott legkülönfélébb eredetű (szúrt, vágott, horzsolt, harapott, tépett, égetett, forrázott, műtéti, és más típusú) sebeknek, valamint ekcémás, gennyedző bőr kiegészítő kezelésére. Viszketést, irritációt csökkentő, hámosító hatású. Állatorvosi tapasztalatok szerint különösen nagy hatékonysággal alkalmazható a meleg és nedves nyári hónapok alatt.

A különleges gél és szórópermet formátum biztosítja az időjárásnak ellenálló konzisztenciát, a kiváló behatoló erőt, a könnyű felvihetőséget és eloszlathatóságot.

A készítmény több mint 20 éve hatékonyan szolgálja a magyar állatorvosok munkáját. A felhasználók köre dinamikusan nő. A Charmil hatékonyan alkalmazható szarvasmarha, kecske, juh, ló, sertés, nyúl, baromfi, galamb és kutya esetében egyaránt.

A Charmil már bizonyított szarvatlanításnál, lovak nyári ekcémájának, nyereg és kötél okozta horzsolások, feltörések, juhok büdös sántasága esetén, malacherélésnél, gombás bőrbetegségek, vagy külső élősködők okozta bőrbetegségek esetén, kutyák talp, farok és fülsebeinél, galambok, nyulak talpfekélyénél, és műtéti sebeknél, tyúkoknál kannibalizmus esetén és egyetlen hatékony sebgyógyító készítménynek bizonyult a Budapesti Állatkert egyik elefántjának talpfekélye esetében is, ahogy régen a Charmil összetevőit harci elefántok és lovak gyógyításában is használták.

Dr. Sipos Katalin, állatorvos, Nyírpazony

„Mindenre, ami bőr-szőr probléma, kiválóan alkalmazható. Olyan gombás eredetű bőrproblémákat oldott már meg a Charmil gél, például lónál, amit semmi más szer nem tudott megoldani. Külön kiemelendő légyriasztó hatása, ami a nyári hónapokban nem elhanyagolható!”

A Biokontroll Hungária Egyesület szakvéleménye alapján a készítmény ökológiai gazdálkodásban is alkalmazható.biokultura_logo-1024x1024

További termékinformáció és megrendelés:

http://garuda.hu/index.php?route=product/search&search=charmil&category_id=0