A fájdalmas, duzzadt, deformált ízületek, reggeli ízületi merevség, és a mindezzel együtt járó életminőség-romlás, többek között ezek a reuma gyűjtőnév alá tartozó, az ízületeket, porcokat, csontokat és lágyrészeket érintő különféle megbetegedések jellemző tünetei. A reumatikus megbetegedések autoimmun folyamatokra, anyagcserezavarokra és örökletes tényezőkre vezethetők vissza, a pontos kiváltó ok azonban a legtöbb esetben nem ismert.

A panaszok általában hidegben, szeles időben, időjárás változás idején és a hideg évszakokban rosszabbodnak.

A reuma elleni küzdelemben a szteroidos illetve nem szteoridos gyógyszeres kezelésektől a fizioterápián át a műtétig vezethet az út. A gyógyszerek alkalmazásánál fő szempont a fájdalom csillapítása és a mozgásszervi funkciók megőrzése, azonban a kezelésnek nem ez a legkíméletesebb alternatívája. Kutatások kimutatták ugyanis, hogy a gyógyszeres kezelés minden negyedik-ötödik embernél gyomorfekélyt okoz. Mivel a gyógyszerek fájdalomcsillapító hatásúak, a páciensek nem is érzik, ha valami rendellenesség alakult ki a gyomrukban.

Javaslatok reumatikus fájdalmakra:

Olajos bedörzsölés:garuda-ayurveda-mahanarayan-olaj-kisebb-500x539

Az olajos bedörzsölések egyértelműen enyhítik a panaszokat. Főleg a
fokhagymaleves és szezámolajos kezelés vált be. Ehhez keverjünk össze egy rész szezámolajt, és forraljuk fel a keveréket. Kellemesre hűtve masszírozzuk be a kezünkbe. Esetleg használhatunk a masszázshoz ayurvedikus ízületi olajat is.

Mahanarayan ayurveda masszázsolaj nyugtató hatású klasszikus masszázsolaj reumatikus, ízületi problémákra.

Bővebb információ és megrendelés:

http://garuda.hu/index.php?route=product/product&product_id=112

Munipyrin gyógynövénytartalmú tabletta:

A Munipyrin gyógynövénytartalmú tabletta természetes összetevőivel hatékonyan és kíméletesen, mellékhatások nélkül csökkenti az ízületi gyulladást és a fájdalmakat, miközben megőrzi a mozgásszervi funkciókat, javítja a beteg általános erőnlétét.

munipyrin-foto-uj-500x539Természetes alapanyagok felhasználásával készült, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. 

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet ajánlása szerint használata reumás panaszok esetén javallott. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású, ezáltal megkönnyíti a gyulladt, fájó ízületek mozgását.

Bővebb információ és megrendelés:

http://garuda.hu/index.php?route=product/product&product_id=92