Melyik nő nem ismeri a menstruáció előtti kritikus napok alhasi és hátfájdalmait? Az ízületek megduzzadnak, hangulatunk ingadozik, érzékennyé válunk, és ez az állapot gyakran a menstruáció végéig elhúzódik. Azonban néhány egyszerű módszerrel enyhíthetjük ezeket a tüneteket.

Sok folyadék:

A menstruáció előtt és alatt igyunk sok folyadékot, mert szöveti folyadék képződik a táplálékból. Ez megkönnyíti a menstruációt. A görcsök, a hangulati labilitás- jelentősen javulnak a folyékony meleg ételektől. Ismét ajánlható a forró víz fogyasztása. Ezenkívül vegyünk fel étrendünkbe minél több folyékony ételt, tehát levest, gyümölcs és zöldségleveket,  teákat. Mivel a menstruáció alatt az emésztőerő gyenge és az étvágy sem nagy, a könnyű ételek ilyenkor jobban megfelelnek a természetes szükségleteinknek.

A Test megnyugtatása:

Sok pihenésre van szükségünk ilyenkor feküdjünk le és lazítsuk el magunkat. Így a menstruáció napjai a belső béke értékes pillanataivá válhatnak. Kerüljük ez idő alatt a megerőltető testi tevékenységeket és a stresszes helyzeteket. A sport és a megerőltető testgyakorlatok is erősítik a menstruációs panaszokat. Legyünk óvatosak a serkentőszerekkel, a kávéval, az alkohollal és a nikotinnal. A forró fürdő ugyancsak kerülendő, mivel erősíti a vérzést. Az olajos masszázsokat is kerüljük.

Ha a menstruáció kimarad: Ha a kimaradó menstruáció oka az idegesség vagy testi túlterhelés, a következő tanács segíthet:

Jól bevált szer a kis darab gyömbérből, egy teáskanál édesgyökérporból és egy teáskanál fekete üröm-porból készült tea is. Ezt a keveréket húsz percig kell főzni kis lángon és naponta háromszor, frissen elkészítve, étkezés előtt inni.

SHATAVARI (Asparagus racemosus- fürtös spárga) kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula 

A Shatavari az ajurvéda legfontosabb női tonikuma. Kitisztítja a vért, kitűnő ösztrogénforrás, fiatalító hatású. Tulajdonképpen a legfigyelemreméltóbb gyógynövény nők számára, hiszen teljes körű segítséget nyújt a női hormonális rendszer egyensúlyának. A legkiválóbb természetes ránctalanító, ami rendkívüli módon táplálja és tisztítja a vért, és a női nemi szerveket termékennyé teszi.

A Shatavari előnyei:

  • Kíválóan alkalmas a termékenység javítására. Beállítja és táplálja a női nemi szervet, és remekül szabályozza az ovulációt
  • Normalizálja a hormonális kiválasztást
  • Kezeli a PMS (menstruáció) tüneteit; a fájdalom enyhítésével, és a vérveszteség csökkentésével
  • Segíti a kismamák megfelelő szoptatását
  • Enyhíti a menopauza tüneteit, többek között a hőhullámokat. Az ösztrogén képzésével feljavítja az alacsony ösztrogénszintet azoknál  akik a menopauza fázisában vannak, vagy akiknek méh- vagy petefészek eltávolításuk volt
  • Rendkívül előnyös az amenorrhea (menstruációs zavar), a diszmenorrhea (menstruációs fájdalom), a leukorrhea (hüvelyi fertőzés) és más krónikus nőgyógyászati gyulladások kezelésében.
  • Növeli a fehérvérsejtek számát, és jelentősen stimulálja a makrofágokat (falósejteket), ezzel  segít megküzdeni a kandida gombákkal.

A Shatavari segítséget nyújt továbbá:

  • a menstruáció szabályozásában
  • a fájdalmak csökkentésében
  • nagyon hasznos a menopauzát kísérő tüneteknél, pl. hőhullámok, éjszakai izzadás, ingerlékenység, memóriazavarok és szárazság
  • kiválóan serkenti a női termékenységet
  • specifikusan fokozza a tejkiválasztást és tejtermelést, védelmet nyújt terhességnél, csökkenti a hányingert

Bővebb információ és megrendelés:

http://garuda.hu/index.php?route=product/product&product_id=85