A civilizált országokban a legtöbb haláleset hátterében szív-és érrendszeri betegség áll. Ennek egyik leggyakoribb kiváltó tényezője a magas koleszterinszint, melyet az örökletes tényezők mellett- befolyásol a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, stresszhatások és az étkezés is.

                                      

Mi is a koleszterin?

A koleszterin egy zsírszerű anyag, mely a vérben, a fehérjékhez kapcsolódva kering. Különböző fehérjékhez kötődhet, ennek alapján többféle koleszterint lehet megkülönböztetni. Egyik fontos típusa az LDL-, vagyis rossz koleszterin, amely az érfalba lerakódva érelmeszesedést, valamint szív- és érrendszeri betegségeket idézhet elő, a másik a HDL-, vagyis a jó koleszterin, amely az érfalból eltakarítja a káros koleszterint.

A koleszterinszintet a táplálékkal bevitt koleszterin, valamint a telített és transzzsírsavak emelik. Ezen kívül az öröklött hajlam, a dohányzás, a mozgásszegény életmód és az elhízás is növeli a magas koleszterinszint kialakulásának kockázatát.

Alábbi tanácsainkkal természetesen csökkentheted/normalizálhatod koleszterinszintedet:

  • A koleszterinszintet leginkább a növényi eredetű táplálékok fogyasztásával csökkentheted.
  • A dietetikusok sokáig elvetették a mogyorófélék – mint nagy zsírtartalmú élelmiszerek – fogyasztását. Mára kiderült, hogy ezek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, melyek jót tesznek a szívnek és az ereknek.
  • A sok oldható rostot tartalmazó táplálékok csökkentik az LDL-koleszterin szintjét. E tekintetben különösen hatékonyak a zabban, a sárgarépában lévő oldható rostok. Ezek ugyanis képesek arra, hogy megkössék a bélben a koleszterint és az epesavakat – így elősegítve azok kiürülését a szervezetből.
  • Természetes rostmennyiség napi fogyasztása Nature Care útifű maghéj korpájával
  • Gyógynövényekkel a magas koleszterinszint ellen-Guggul (Commiphora mukul)

Elhízás és Vata rendellenesség esetén is ható készítmény, kiváló antioxidáns

India északi, száraz területein honos alacsony növésű, szúrós bokor gyantájából (Commiphora mukul) készült étrend-kiegészítő készítmény. India ősi gyógyászata az Ayurvéda szerint az egyik legjobb gyógynövény az elhízás ellen, mivel segíti azon enzimek működését, amelyek bontják a szervezetbe kerülő zsírt, felgyorsítja az anyagcserét és csökkenti a koleszterinszintet. Kezeli a Vata rendellenességet, amely ízületi gyulladást okoz, csökkentheti a duzzanatot és a fájdalmat. Kiváló antioxidáns. Terhesség vagy szoptatás esetén alkalmazása nem javallott!

Adagolás: 1-2 kapszula naponta kétszer étkezés után

Kiszerelés: 60 db

Bővebb információ és megrendelés:

http://garuda.hu/index.php?route=product/product&product_id=87