A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése, világszerte csaknem 280 millió ember érint.

A későn felfedezett cukorbetegség következtében súlyos és visszafordíthatatlan károsodások sora alakulhat ki a szervezetben, amelyek idővel rendkívüli módon rontják az életminőséget. Ha azonban a diabéteszes beteg hosszú távon képes – diétával, testmozgással és megfelelő gyógynövények fogyasztásával – vércukorszintjét normális szinten tartani, a szervi károsodások esélye 50%-kal, vagy még nagyobb arányban csökkenthető – hívja fel a figyelmet Dr. Oberkamp Mária ayurvedi­kus orvos, a Magyar Ayurveda Gyógyá­szati Alapítvány szakértője.

Az ősi gyógyászati rendszer, az Ayurveda szerint sokféle gyógynövény segíthet a vércukorszint kontrollálásában, az inzulinkiválasztás fokozásában.

Ilyen például a Gymnema Sylvestre gyógynövény, amely csökkenti a vércukorszintet, segítségével leküzdhető a cukor utáni vágy. Valamint jó hatással van az elhízásra és magas koleszterinszintre is.

A Pterocarpus Marsuptium támogatja a szénhidrát- és cukoranyagcsere egyensúlyának fenntartását. A kurkuma (Curcuma longa) kontrollálja a vércukorszintet, támogatja az inzulin kiválasztását, ezenkívül gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. A keserű dinnye (Momordica charantia) csökkenti a szervezetben a testzsír- és trigliceridszintet, javítja a glükóz felhasználását. Az amla (Emblica officinalis, indiai egres) Indiában őshonos gyümölcs, az egyik leggazdagabb természetes C-vitamin-forrás. Az amla gyümölcsnek fontos szerepe van az egészség megőrzésében, mivel kiváló antioxidáns tulajdonságai vannak. Növeli a szervezet ellenálló képességét, erősíti az immunrendszert.

Ha ilyen gyógynövényekből álló keveréket használunk, akkor nagymértékben hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a szénhidrát- és cukoranyagcserénk egyensúlyba kerüljön. Ezáltal javul életminőségünk és csökken a szövődmények kialakulásának lehetősége – magyarázza a doktornő.

Megrendelhető:  http://garuda.hu/index.php?route=product/product&path=75_93&product_id=84

További információ a gyógynövényről:
http://gyogynovenyjoga.blog.hu/2017/06/27/gurmar_a_cukor_elpusztitoja_nemcsak_cukorbetegeknek
(forrás: gyogynovényjoga.blog.hu)