Spirulina- Az alapvető szuper étel

A vegyszeres növényvédelem és műtrágyahasználat eredménye, hogy a feldolgozatlan élelmiszerekben (gabonafélék, zöldség, gyümölcs, hús, tej) és az ezekből készült feldolgozott élelmiszerekben (kenyér, felvágottak, sajtok), valamint a félkész termékekben nagymértékben megváltozott a tápanyag és szennyező anyag-tartalom arány. Az élettani szempontból elengedhetetlen vitaminok és ásványi anyagok aránya drasztikusan lecsökkent, tehát hiába próbálunk egészségesen táplálkozni, a zöldségekből, gyümölcsökből nem tudjuk fedezni az egészség fenntartásához szükséges tápanyagokat.

Az 5000 éves Ayurveda orvostudomány receptúrái szerint a Spirulina, kék-zöld alga természetes összetevői szerves kötésben tartalmazzák a nélkülözhetetlen biológiailag aktív anyagokat, amelyek felszívódása és hasznosulása 90-95 százalékos, szemben a szintetikus vitaminokéval, amely csupán 3-15 százalék körül van!

A Spirulina több fehérjét tartalmaz, mint a tojás, a hüvelyesek, vagy akár a szójabab, továbbá aminosavakat, béta-karotint, gamma-linolénsavat, létfontosságú vitaminokat, valamint ásványi összetevőket: kálcium, kálium, vas, mangán, réz, jód, szelén, cink, stb. Emellett gazdag antioxidáns forrás, ezáltal lassítja az öregedés folyamatát. A mikroalgák a szervezet lúgosításában is részt vesznek, miközben egyszerűen és természetesen képesek a szervezetből eltávolítani a méreganyagokat.

A Spirulinát világszerte „alapvető szuper ételként” tartják számon, mert a szervezet számára komplex táplálékot nyújt. Az Ayurveda az Indiában honos és természetes C-vitaminban gazdag Amla (Emblica officinalis) gyümölccsel kombinálva ajánlja a Spirulina fogyasztását, a hatékonysága fokozása céljából.