A tartós fogyáshoz használja az Ayurveda módszereit

Az elhízás a jóléti társadalom káros velejárója, amely számos, komoly kockázattal járó betegség okozója is lehet. De a tavasz közeledtével a télen felszedett felesleges zsírtól is szeretne mindenki gyorsan megszabadulni. Az éhezés és a különböző drasztikus fogyókúrák azonban nem alkalmasak a tartós fogyásra, mert sokszor csak izom- és vízleadással járnak, a leadott kilók gyorsan visszajönnek. Olyan módszert érdemes választani, amely kisebb és egyenletes lépésekkel közelít a cél felé, ilyenek az Ayurveda módszerei.

Az Ayurveda szerint az egyik módszer lehet az étrend-változás, amely legyen vegyes, friss zöldségekben gazdag, bőséges folyadékbevitellel, de fontos a napi rendszeres mozgás és jóga is. Növelik a hatékonyságot a klasszikus indiai gyógynövény kombinációk. Az Indiai Balzsamfa (Guggul) – amely egy India északi, száraz területein honos alacsony növésű, szúrós bokornak a gyantája –, az egyik legismertebb gyógynövény az elhízás ellen. Az Indiai Gyógyszerkönyv szerint segíti azon enzimek működését, amelyek bontják a szervezetbe kerülő zsírt, felgyorsítja az anyagcserét és csökkenti a koleszterin- és triglicerid szintet, amit kutatások is igazoltak. Emellett a guggul kiváló antioxidáns, de ismert a szélhajtó-, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatása is.

A fogyást hatékonyan fokozza az olyan klasszikus ayurveda gyógynövényeknek a kombinációja is, mint a fekete bors (Piper nigrum), az indiai cserzőgubacs (Terminalia chebula), a gyömbér (Zingiber officinale), az indiai szövőfű (Vetiveria zizanioides) és a fokhagyma (Allium sativum). Ez a kombináció csökkentheti a szervezet felesleges zsírmennyiségét, egyúttal gátolja a szénhidrátok zsírrá alakulását. A gyógynövények egymást erősítő komponensei természetesen csökkentik az étvágyat, segítik a testsúly kontrollját. Támogatják az emésztést és a tápanyagok felszívódását és fokozzák az anyagcsere folyamatokat.

További információ és megrendelés:

http://ayurveda.hu/2016/03/29/dieta-sulykontroll-indiai-balzsamfaval/