Nature Care, Dabur, bélrendszer egészsége, psyllium husk, útifű maghéj, gyógyhatású készítmény, duplán őrölt, székrekedés, aranyér, fogyókúra, IBS, koleszterinszint, méregtelenítés

A jótékony eredeti ayurvédikus útifű maghéj

A kiegyensúlyozott, tudatosan összeállított táplálkozás hozzásegít az egészség megőrzéséhez, a táplálkozással – életmóddal összefüggő betegségek (pl. elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri, daganatos megbetegedések) kialakulásának megelőzéséhez. Az egészségmegőrző táplálkozásban a létfontosságú táplálékalkotók körében fontos szerepet töltenek be a növényi eredetű rostanyagok. A rostszegény táplálkozás számos betegség kialakulásának rizikótényezője. A gyomor- bél rendszer megbetegedései közül a székrekedés, hasmenés, IBS kialakulása hozható összefüggésbe a rosthiányos táplálkozással. Az anyagcsere betegségek közül szerepet játszik az elhízás, az emelkedett vérzsírszint, az időskori cukorbetegség és az érelmeszesedés kialakulásában.

Itt kerül előtérbe az 5000 éves Ayurveda orvostudomány receptúrái alapján az indiai útifűmag, mely az Indiában őshonos Psyllium Husk (útifű maghéj) gyógynövény, amely a Dabur Nature Care* összetevője. A növényi rostokat tartalmazó természetes anyagok közül kiemelkedő élettani hatásainak köszönhetően évezredek óta ismert és Magyarországon 1991 óta kapható a Dabur Nature Care, amely az egyetlen gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény az útifű maghéjak közül és, amely klasszikus Ayurveda receptúra alapján készült.

Az útifű maghéj jelentőségét igen előnyös rost-összetétele adja és fő terápiás felhasználási területe a gyomor- bélrendszeri megbetegedések kezelése és megelőzése. Ezen belül is a legtöbb embert érintő probléma a székrekedés. A többi hashajtó termékkel szemben ki kell emelni, hogy az útifűnek nincs káros mellékhatása, ezért folyamatosan is szedhető, biztonsággal adható terheseknek és idős embereknek is, ahol a székrekedés kezelése kiemelt probléma. Mint természetes rostanyag elősegíti az egészséges bélflóra fenntartását, és nagyon jó kiegészítője méregtelenítő- és fogyókúráknak is.

A bélben részben oldható rostanyag kiváló vízmegtartó és nyálkaképző tulajdonságainál fogva mintegy „megolajozza” a székletet, könnyebben üríthetővé teszi azt. Hazai klinikai kísérlet is igazolta, hogy eredményesen használható a túl gyakori és laza széklet esetén is, azaz normalizálja a bélműködést. Az oldhatatlan rostanyag egyúttal letisztítja a bélbolyhokra rakódott szennyeződést és visszaállítják a bél egészséges állapotát. Célszerű évente legalább kétszer egy 4-6 hetes béltisztító kúrát alkalmazni (tavasszal és ősszel), amely jelentősen hozzájárulhat súlyosabb bélbetegségek megelőzéséhez, bélelzáródásnál viszont ellenjavallt.

A napi szükséges rostanyag mennyiség 30-40g/nap, így ez a készítmény ideális a rostszegényen táplálkozó személyeknél, időseknél, várandós anyáknál, gyerekeknél, fogyókúrázóknál, ill. aranyér problémában szenvedők esetén is, de ismert a kedvező hatása a koleszterinszint csökkentésénél is. A készítmény korlátozás nélkül szedhető, mivel hozzászokás nem alakul ki.  A reggeli és nappali órákban bőséges vízzel célszerű bevenni étkezés után, de fogyókúra esetén étkezés előtt. Duplán őrölt útifű maghéj korpa, ezért könnyen lenyelhető és hatékonyabb a felszívódása a durva őrlésű útifüvekhez képest.

*A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét!

További információ és rendelés:

http://garuda.hu/index.php?route=product/product&product_id=79&search=natur