Néma gyilkos – A feszültség számos betegség kiváltója

Az ayurvedikus orvosok évezredek óta tudják, hogy a stressz, a feszültség számos betegség kiváltója, megváltoztatja a testenergiák (dosák) eredeti arányát, sőt a depresszió, a pánikbetegség, a függőség végzetes következményekkel is járhat. Az Indiai Gyógyszerkönyv szerint, a több mint 5000 éve ismert növény, a Withania Somnifera (szanszkrit neve: Ashwagandha), vagy más néven az indiai ginzeng olyan hatóanyagokat tartalmaz, amely nyugtató, fájdalomcsillapító, vérnyomáscsökkentő hatásával segíti a béta-endorfin kiválasztását. Emellett fiatalító hatásáról is ismert, segíti a korai öregedés jeleinek csökkentését.


A szanszkrit Ashwagandha szó jelentése „a ló szaga” jelezve, hogy a gyógynövény egy igazi, erőtől duzzadó tenyészmén fizikai- és életerejét biztosítja használójának. Az indiai ginzeng a legerősebb hatású a különböző ginzengek közül, tízszer annyi hatóanyagot tartalmaz, mint például a koreai ginzeng. Rendkívül hatékony és intenzív immunerősítő, ami az immunhiányos betegségek (pl. daganatos megbetegedések, allergia) egyik kezelési komponense lehet. Javítja az intellektust, a fizikai és szellemi teljesítőképességet, csökkenti a szorongást, megszünteti a periodikus fáradékonyságot. Enyhíti a feszültséget, az életünk konfliktusai által keletkezett diszkomfort érzést. Közismert a szexuális vágyfokozó hatása is – mindkét nem számára.

Mindezekből is látszik, hogy az indiai ginzeng az Ayurveda egyik legfontosabb és széles körben használt csúcsgyógynövénye. Nem csak belsőleg, hanem külsőleg, a klasszikus masszázsolajokban is használják, amelyek közismerten az ayurvedikus masszázs frissítő, nyugtató, relaxáló szerei. Tudományos kutatók is nagy érdeklődéssel tanulmányozzák az indiai ginzeng gyógyító hatását. A mai napig 216 különböző tanulmány készült felhasználásának előnyeiről a gyógyászatban. Az egyik vizsgálatban a résztvevők javuló jólétről, pihentetőbb alvásról és kisebb stresszérzetről számoltak be. Ezen kívül, maguk a vizsgálatok is kimutatták, hogy jelentősen csökkent a szervezetükben a kortizol szint, ami nem más, mint maga a „stresszhormon”.

További információ és termékleírás:

http://garuda.hu/index.php?route=product/product&product_id=57