Dr. D. Gunawant a Garuda Trade Kft. meghívására, és a Dabur India közreműködésével 1992-ben ayurveda orvosként elsőként tartott előadást Magyarországon, Székesfehérváron a téma iránt érdeklődő magyar kórházi orvosoknak.

1996-tól, megalakulásától kezdve a Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Khsz. szakmai együttműködő partnere és immár a Garuda Trade Kft. online ayurveda orvosi tanácsadója is. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Ayurveda Orvosi Szakkönyvtárának időről-időre történő bővítésében, az új kötetekre való javaslattételben, valamint azok beszerzésében. Előkészítője volt a 2007-ben Budapesten tartott első Európai Ayurveda Konferenciának, ahol 15 ország 33 előadása hangzott el az Ayurveda gyógyászat témakörében magas szintű indiai kormányzati közreműködéssel (lásd. www.ayurveda.hu). 

ÖNÉLETRAJZ

Dr. Mrs. Deepika Gunawant MD(Ayu) 1985-ben végzett a Kolkatai Egyetemen (India), majd 1990-ben ugyanitt szerezte meg Ayurveda orvoslásból masters fokozatát.

Karrierjének eddigi 26 éve alatt széleskörű tapasztalatra tett szert az Ayurveda gyógyászat terén, mely magában foglal tudományos kutatói munkát, ayurveda klinikákon végzett gyakorlati orvosi munkát, oktatási tevékenységet, de dolgozott az üzleti életben marketing területen, valamint az államigazgatásban egyaránt.

Közel 5 éven keresztül a Dabur India Ltd. munkatársa volt, mielőtt 1995-ben az Egyesült Királyságba költözött volna. Londonban töltött évei alatt marketing igazgatói és főorvosi pozíciót töltött be az Ayurvedic Company of Great Britain és az Ayurvedic Charitable Hospital szervezeteknél. 2004-ben ismét a Dabur cég munkatársa lett: immár a londoni székhellyel rendelkező európai divíziónál töltött be üzletfejlesztési igazgatói pozíciót, valamint az ő feladata volt a nemzetközi termékengedélyezéssel kapcsolatos szabályozások változásainak nyomon követése is.

Angliában töltött évei alatt a londoni Thames Valley University óraadó tanára volt az ayurveda orvosi karon. Az MHRA (Medicines and Healthcare Regulatory Agency) tiszteletbeli tanácsadója, valamint két alkalommal a brit Egészségügyi Minisztérium ayurveda szakértőket irányító tanácsadó csoportjának tagja. Európai tartózkodása idején Európa több országában is számos az Ayurveda témakörébe tartozó előadást tartott és programokat szervezett. Olaszországban két kutatási projektet is elindított, melyek különféle ayurvedikus gyógykészítmények hatékonyságát vizsgálták Hepatitis-B és magas koleszterinszint esetében.

Számos nemzetközi cikk szerzője, valamint társszerzője a Complete Illustrated Guide to Ayurveda című könyvnek, mely az Egyesült Királyságban az Element Books kiadó gondozásában jelent meg.

Alapítója a British Association of Accredited Ayurvedic Practitioners (BAAAP) szervezetnek, valamint a Central Italian Institute of Oriental Medicine (CISMO) szervezetnek.

2007-ben visszatért Indiába, és a Dabur cég Delhi székhelyéről látta el ugyanezen munkakörét. 2009 júliustól 2010 decemberéig az AYUSH (az Ayurveda és más alternatív gyógyászati ágak tanácsadó szakértőjeként dolgozott.

Jelenleg (2011 áprilisától) a Max Ventures cég integrált medicináért felelős orvosigazgatójaként dolgozik Delhiben. A cég fő célkitűzése egy integratív gyógyászati központ felállítása, mely kórházi feladatokat látna el, valamint oktatási és kutatómunkát is ellátna. Dr. Gunawant e mellett a QCI és a NABCB tanácsadó szakértője is, melynek keretében számos,az AYUSH által kezdeményezett projekt esetében tölt be tanácsadói szerepet.

Dr. Gunawant 2008-ban az India Kormánytól megkapta a PRANACHARYA elismerő címet az Ayurveda világszerte történő megismertetéséért és népszerűsítéséért végzett munkája elismeréseképpen.